Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų kompotas ant gryno vandens
Kompotas - tai įvairių uogų ir vaisių nuoviras, tradicinis rusų virtuvės gėrimas. Rusijoje jis buvo vadinamas "uzvar". Ir jei seniau jis buvo ruošiamas iš džiovintų vaisių ir įvairių žolelių, tai dabar jo asortimentas yra daug platesnis. Rudenį, svarainių nokimo laikotarpiu, iš šių vaisių galima pasigaminti kompotą. Gėrimas puikiai tonizuoja ir pakelia nuotaiką, pamaitina organizmą geležimi, kaliu, fosforu ir magniu. Kompotą geriausia gaminti ant tyriausio artezinio vandens. Gydytojai jį laiko saugiausiu, nes jame nėra bakterijų. Be to, jame yra naudingų druskų ir mineralų.
Žingsnis 1
Išvirkite kompotą. Paruoštą vandenį supilkite į puodą, suberkite cukrų. Periodiškai maišydami leiskite sirupui užvirti. Į puodą su sirupu sudėkite supjaustytus svarainių gabalėlius. Užvirinkite ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kompotą saugojimui. Į paruoštus stiklainius sudėkite svarainių griežinėlius, tada iki pat stiklainių kaklelio supilkite sirupą. Užsukite dangtelius. Padėkite stiklainius ant lygaus paviršiaus, uždenkite šiltu apklotu. Palikite, kol visiškai atvės. Po to laikykite tamsioje vėsioje vietoje.
Kategorijos