Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų uogienė su citrina
Cidonijų uogienė yra vienas populiariausių šio egzotiško vaisiaus gaminių. Vaisiai būtinai susmulkinami prieš apdorojant temperatūroje arba po jos. Beveik visuose receptuose naudojamas vanduo, jis padeda suminkštinti vaisius ir padaryti desertą švelnesnį. Putinų kisielius dažnai verdamas su kitais vaisiais, taip pat pridedant cinamono, muskato riešuto ar citrinos žievelės. Jei norima, į desertą galima įpilti citrinos sulčių. Ji turi būti perkošta per sietelį.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Neluptus vaisius supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite cukrumi, užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Palikite 2 valandoms. Iš citrusinių vaisių pašalinkite žievelę ir iš karto sudėkite ją į indą su svarainiais. Iš citrusinių vaisių minkštimo išspauskite sultis ir palikite jas atskirame inde. Susmulkinkite patį minkštimą ir pridėkite jį prie vaisių.
Žingsnis 2
Pradėkite virti uogienę. Uždėkite indą su svarainiais ant ugnies, užvirinkite ir virkite, kol vaisiai suminkštės 30-40 minučių. Tada šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 3
Užvirinkite uogienę. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir vėl nukelkite ant viryklės. Verdame dar apie 30 minučių, paruošimo laikas priklauso nuo norimo tirštumo laipsnio. Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, uždarykite užsukamais dangteliais. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, padėkite vėsioje vietoje.
Kategorijos