Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su rikota ir vyšniomis
Tartas - tai prancūziškas atviras pyragas, kuris yra krepšelis iš tešlos su įdaru. Iš esmės tartas - tai didelė tartelė. Įdaras gali būti saldus arba nesaldus. Jam naudojami vaisiai, uogos, sūris, grybai, daržovės, žuvis, mėsa ir kt. Siūlome jums gardžios desertinės tartos su rikota ir vyšniomis receptą. Toks pyragas puikiai tinka arbatos vakarėliui ar šventei. Vietoj rikotos pyragui gaminti tinka ir įprastas varškės sūris, jis bus ne mažiau skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Į gilų dubenį įmuškite vieną vištos kiaušinį. Suberkite pusę puodelio cukraus ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Suplakite, kad susijungtų.
Žingsnis 2
Sviestą ištirpinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Jo nereikia kaitinti iki virimo, svarbiausia, kad jis ištirptų. Supilkite sviestą į kiaušinių masę ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Dalimis supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti vientisa ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 5
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 6
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite du vištų kiaušinius. Sudėkite rikotą ir šaukštą cukraus pudros. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 7
Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite rankomis. Suformuokite šonus. Padarykite tešloje keletą įdubimų šakute.
Žingsnis 8
Ant pagrindo supilkite pusę sūrio įdaro, o ant viršaus uždėkite dalį vyšnių. Tada pakartokite veiksmus: supilkite likusį sūrio įdarą ir sudėkite likusias vyšnias.
Žingsnis 9
Pasiųskite pyragą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau.
Žingsnis 10
Pyragas su rikota ir vyšniomis paruoštas. Patiekite papuoštą cukraus pudra ir šviežiomis mėtomis. Gero apetito!
Kategorijos