Publikavimo data: 2024-05-19
Raudonųjų serbentų kąsnis
Raudonieji serbentai - tai nedidelės uogos, turinčios daug vitaminų (ypač A, C, P), pektino, jodo, mikroelementų, mineralinių druskų ir kitų naudingų medžiagų. Raudonųjų serbentų morsai, kuriuos galima virti iš šviežių arba šaldytų uogų, pasižymi antipiretiniu, antibakteriniu, analgetiniu ir priešuždegiminiu poveikiu. Parengėme skanaus gėrimo receptą, kurį švelniai termiškai apdorojant maksimaliai išsaugomos naudingosios uogų savybės.
Žingsnis 1
Sutrinkite raudonuosius serbentus mediniu trintuvu arba trintuvu ir išspauskite sultis per marlę arba sietelį. Dėkite sultis į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Užpilkite pyragą šaltu vandeniu, suberkite cukrų, pastatykite ant ugnies. Užvirus mišinį virkite 5-6 minutes.
Žingsnis 3
Nuovirą perkoškite per sietelį, leiskite jam atvėsti ir sumaišykite su sultimis.
Žingsnis 4
Raudonųjų serbentų kąsnelius patiekite atšaldytus.
Kategorijos