Publikavimo data: 2024-05-26
Raudonųjų svogūnų padažas
Savo rankomis paruoštas naminis padažas yra ne tik skanus, bet ir paprastas. Ypač skanus yra raudonasis svogūnų padažas iš raudonųjų svogūnų, pomidorų pastos ir prieskonių. Nebereikia pirkti parduotuvėje padažų, kurių sudėtis palieka daugybę trūkumų. Tiesiog paimkite visus sąraše nurodytus ingredientus ir vadovaukitės receptu. Šis svogūnų padažas tiks prie mėsos, žuvies ir daržovių. Jį taip pat galite patiekti su užkandžiais arba tiesiog užtepti ant duonos ir valgyti su sriuba.
Žingsnis 1
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite raudonąjį svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į svogūnus įpilkite vandens, raudonėlio pipirų ir lauro lapų. Virkite svogūnus 5 minutes.
Žingsnis 4
Į svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Troškinkite svogūnus dar 5 minutes, kol suminkštės. Pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 5
Iš svogūnų pašalinkite lauro lapą. Jei nenorite, kad padažas būtų pernelyg aštrus, taip pat pašalinkite prieskonių žirnelius. Perkelkite troškintus svogūnus į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės. Priklausomai nuo pageidavimų, galite reguliuoti padažo konsistenciją. Jei norite, kad jaustųsi jo tekstūra ir svogūnų gabalėliai, tuomet neplakite jo per ilgai.
Žingsnis 6
Perpilkite padažą į dubenį arba keptuvę ir papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Paruošta.
Kategorijos