Publikavimo data: 2025-08-20
Rožinės bandelės su obuolių uogienės įdaru
Rožės formos bandelės su apetitą žadinančiu obuolių įdaru yra labai skanus desertas, paruoštas iš trapios tešlos ir apetitą žadinančios vaisių uogienės. Paruoštos bandelės išsiskiria ne tik maloniu skoniu, bet ir nuostabiu aromatu. Šiam desertui ruošti naudojama obuolių želė, tačiau galite naudoti bet kokią kitą - pavyzdžiui, slyvų ar vynuogių želė. Rekomenduojama bandeles patiekti šiltas ir pabarstyti cukraus pudra.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Šiltą pieną supilkite į gilų dubenį ir suberkite mieles. Palikite ingredientus kuriam laikui, kad susidarytų putos. Tada į dubenį įberkite cukrų, du kiaušinius, vaniliną, sviestą ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Po to į mišinį pamažu suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 2
Suformuokite bandeles. Paruoštą tešlą padalykite į 15 vienodų dalių. Suformuokite rutuliukus ir palikite juos 25 minutes kambario temperatūroje. Tada kiekvieną rutuliuką kočėlu iškočiokite į nedidelę plokščią duonelę. Kiekvienoje duonelėje padarykite po 4 pjūvius. Tada paimkite vieną gabalėlį, į vidurį įdėkite šiek tiek uogienės ir suvyniokite į rožę. Tą patį padarykite su visais pyragėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos paruoštas bandeles. Palikite bandeles pakilti 20-25 min. Tada į dubenėlį įmuškite likusį kiaušinį, lengvai suplakite jį šakute ir aptepkite juo bandeles. Siųskite kepimo skardą į 180-190 laipsnių temperatūros orkaitę 25-30 minučių.
Kategorijos