Publikavimo data: 2025-08-20
Rožių formos varškės bandelės
Šios kvapnios, rausvos bandelės traukia dėmesį ne tik dėl savo subtilaus skonio ir lengvumo, bet ir dėl įdomaus pateikimo. Bandelės ruošiamos rožės formos, kurią nesunku suteikti kepiniams laikantis paprasto, žingsnis po žingsnio aprašyto recepto. Tešla gaunasi minkšta, lanksti, plastiška. Iškepusi ji tiesiog tirpsta burnoje. Rožės viduje slepiasi saldus įdaras - malonus priedas prie šio nuostabaus saldumyno, kurį tikrai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į šiltą pieną suberkite mieles. Išmaišykite ir palikite 7-8 minutes. Tada į mišinį įmaišykite cukrų, kiaušinį ir varškę. Išmaišykite. Dalimis supilkite druską ir miltus, palaipsniui minkydami tešlą. Sudėkite sviestą. Minkykite tešlą ant stalo, kad būtų elastinga. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą pakilti karštyje. Tada tešlą išverskite ant stalo. Padalykite į 12 dalių. Iš kiekvienos suformuokite rutuliuką. Palikite 5 minutes pailsėti.
Žingsnis 2
Suformuokite rožines bandeles. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į lygų apvalų pyragą. Peiliu padarykite įpjovas keturiose vietose vienodais atstumais, nesiekiančiose centro. Kompozicija turi atrodyti kaip angelas su sparnais. Į vidurį įdėkite virinto sutirštinto pieno. Aplink jį apvyniokite viršutinį tešlos sektorių, užspausdami kraštus. Tada pakaitomis suvyniokite šoninius kairįjį, apatinį ir dešinįjį sektorius. Turėtų gautis tešlos rožė.
Žingsnis 3
Iškepkite bandeles. Perkelkite rožės formos gabalėlius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Palikite 20-30 minučių pailsėti. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu. Aptepkite bandeles. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 25 minutes.
Kategorijos