Publikavimo data: 2025-08-18
Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas
Kompotų gaminimo tradicija ir receptas pirmiausia atsirado Prancūzijoje, kur jie buvo deserto pakaitalas arba labai saldus elegantiškas gėrimas, o ne naminis gaminys. Tuo metu kompotus gamino geriausi virėjai, o kompotų gaminimas prilygo labai aukštos virtuvės patiekalams. Šiandien pabandysime pasigaminti tokį kompotą, kuris, nepaisant nedidelio cukraus kiekio, dėl sultingų mandarinų ir gervuogių pasirodys labai saldus.
Žingsnis 1
Mandarinus nulupkite ir padalykite skiltelėmis.
Žingsnis 2
Supilkite vandenį ir cukrų į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol cukrus ištirps. Tada sudėkite mandarinus ir gervuoges.
Žingsnis 3
Kompotą virkite ant vidutinės ugnies dar apie 20-30 minučių, kol jis bus paruoštas.
Žingsnis 4
Paruoštą kompotą palaikykite 10-15 minučių, kol visiškai atvės, tada supilkite ir patiekite.
Kategorijos