Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas

Kompotų gaminimo tradicija ir receptas pirmiausia atsirado Prancūzijoje, kur jie buvo deserto pakaitalas arba labai saldus elegantiškas gėrimas, o ne naminis gaminys. Tuo metu kompotus gamino geriausi virėjai, o kompotų gaminimas prilygo labai aukštos virtuvės patiekalams. Šiandien pabandysime pasigaminti tokį kompotą, kuris, nepaisant nedidelio cukraus kiekio, dėl sultingų mandarinų ir gervuogių pasirodys labai saldus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
33 kcal.
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas Žingsnis 1
Mandarinus nulupkite ir padalykite skiltelėmis.

Žingsnis 2

Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas Žingsnis 2
Supilkite vandenį ir cukrų į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol cukrus ištirps. Tada sudėkite mandarinus ir gervuoges.

Žingsnis 3

Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas Žingsnis 3
Kompotą virkite ant vidutinės ugnies dar apie 20-30 minučių, kol jis bus paruoštas.

Žingsnis 4

Šaldytų gervuogių ir mandarinų kompotas Žingsnis 4
Paruoštą kompotą palaikykite 10-15 minučių, kol visiškai atvės, tada supilkite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, uogų gėrimai, gėrimai su maisto ruošimu, paprasti, mažai kalorijų, kompotai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kompotai su džiovintais vaisiais

Kategorijos