Šaltalankių morsas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Šaltalankių morsas

Šaltalankis yra viena iš uogų čempionių pagal vitaminų A, C, B, E, PP, mikroelementų (kalcio, kalio, geležies, magnio, fosforo) ir aminorūgščių kiekį. Šaltalankių morsai yra ne tik skanus gėrimas, bet ir natūrali antivirusinė, priešuždegiminė, tonizuojanti priemonė. Šaltalankių morsus svarbu tinkamai paruošti, minimaliai apdoroti karščiu, kad neišgaruotų vitaminai. Siūlome receptą, pagal kurį galite pasigaminti naminį gėrimą iš šviežių ar šaldytų uogų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
29 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šaltalankių morsas Žingsnis 1
Sutrinkite šaltalankius dubenyje mediniu trintuvu, supilkite mišinį į sietelį ir dar kartą sutrinkite, kad išsiskyrusių sulčių būtų kuo daugiau dugne esančiame inde.

Žingsnis 2

Šaltalankių morsas Žingsnis 2
Užpilkite pyragą vandeniu ir užvirinkite. Virkite nuovirą ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

Žingsnis 3

Šaltalankių morsas Žingsnis 3
Gautą nuovirą pertrinkite per sietelį, suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti, tada nuovirą sumaišykite su sultimis.

Žingsnis 4

Šaltalankių morsas Žingsnis 4
Išimkite šaltalankių gabalėlius į šaldytuvą, patiekite šaltus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos