Publikavimo data: 2024-03-31
Šaltalankių morsas
Šaltalankis yra viena iš uogų čempionių pagal vitaminų A, C, B, E, PP, mikroelementų (kalcio, kalio, geležies, magnio, fosforo) ir aminorūgščių kiekį. Šaltalankių morsai yra ne tik skanus gėrimas, bet ir natūrali antivirusinė, priešuždegiminė, tonizuojanti priemonė. Šaltalankių morsus svarbu tinkamai paruošti, minimaliai apdoroti karščiu, kad neišgaruotų vitaminai. Siūlome receptą, pagal kurį galite pasigaminti naminį gėrimą iš šviežių ar šaldytų uogų.
Žingsnis 1
Sutrinkite šaltalankius dubenyje mediniu trintuvu, supilkite mišinį į sietelį ir dar kartą sutrinkite, kad išsiskyrusių sulčių būtų kuo daugiau dugne esančiame inde.
Žingsnis 2
Užpilkite pyragą vandeniu ir užvirinkite. Virkite nuovirą ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Gautą nuovirą pertrinkite per sietelį, suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti, tada nuovirą sumaišykite su sultimis.
Žingsnis 4
Išimkite šaltalankių gabalėlius į šaldytuvą, patiekite šaltus.
Kategorijos