Sambuca likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Sambuca likeris

Sambuca likeris yra stiprus alkoholinis gėrimas iš Italijos. Gėrimo stiprumas - apie 40 laipsnių, jis yra saldaus skonio. Likerio "Sambuca" receptas laikomas paslaptyje, tačiau liaudies meistrai jį moka pagaminti. Yra naminis likerio receptas, kurį sudaro prieskoninės žolelės. Likerio tirštumas leidžia iš jo patiekti daugiasluoksnius šotus. Tačiau daugelis žmonių mėgsta patį likerį. Įspūdingam patiekimui šis gėrimas padegamas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Sambuca likeris Žingsnis 1
Pasigaminkite anyžių tinktūros. Į stiklainį įdėkite anyžių, citrinos ir apelsino žievelę, užpilkite degtine ir 10-15 dienų palaikykite tamsioje vietoje.

Žingsnis 2

Sambuca likeris Žingsnis 2
Paruoškite sirupą iš vandens ir cukraus. Užvirinkite vandenį, supilkite ir ištirpinkite cukrų. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Sambuca likeris Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Tinktūrą perkoškite per filtrą arba kelis marlės sluoksnius. Sumaišykite su sirupu. Supilkite į butelį ir dvi savaites laikykite kambario temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, juodųjų serbentų (aronijų) sezonas, likeriai, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos