Publikavimo data: 2024-04-14
Sambuca likeris
Sambuca likeris yra stiprus alkoholinis gėrimas iš Italijos. Gėrimo stiprumas - apie 40 laipsnių, jis yra saldaus skonio. Likerio "Sambuca" receptas laikomas paslaptyje, tačiau liaudies meistrai jį moka pagaminti. Yra naminis likerio receptas, kurį sudaro prieskoninės žolelės. Likerio tirštumas leidžia iš jo patiekti daugiasluoksnius šotus. Tačiau daugelis žmonių mėgsta patį likerį. Įspūdingam patiekimui šis gėrimas padegamas.
Žingsnis 1
Pasigaminkite anyžių tinktūros. Į stiklainį įdėkite anyžių, citrinos ir apelsino žievelę, užpilkite degtine ir 10-15 dienų palaikykite tamsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą iš vandens ir cukraus. Užvirinkite vandenį, supilkite ir ištirpinkite cukrų. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Tinktūrą perkoškite per filtrą arba kelis marlės sluoksnius. Sumaišykite su sirupu. Supilkite į butelį ir dvi savaites laikykite kambario temperatūroje.
Kategorijos