Publikavimo data: 2024-05-19
Serbentų likeris
Namuose paruoštas juodųjų serbentų likeris patiks ne tik moterims, bet ir vyrams. Jei uogų likerį gaminsite pagal šį receptą, gėrimas bus kvapnus, saikingai saldus, be ryškaus alkoholio skonio. Šiam tikslui ruošti, žinoma, reikėtų naudoti tik aukštos kokybės degtinę. Uogos tinka šviežios ir šaldytos. Į juodųjų serbentų likerį dėl sodraus skonio taip pat verta įdėti serbentų lapų.
Žingsnis 1
Paruoškite tinktūrą. Sutrinkite serbentus šakute. Jei turite šviežių uogų, ant stiklainio dugno padėkite serbentų lapų. Tada perkelkite sutrintas uogas. Uogas užpilkite degtine. Kruopščiai išmaišykite. Hermetiškai uždarykite stiklainį dangteliu ir 14 dienų laikykite tamsioje vietoje. Kas 2 dienas stiklainio turinį būtina pakratyti.
Žingsnis 2
Gėrimą perkoškite. Į gilų dubenį įdėkite sietelį, o ant viršaus uždėkite 4 marlės sluoksnius. Užpilkite stiklainio turinį ir leiskite užpilui iš pradžių savaime nutekėti, tada surinkite marlės galus ir švelniai suspauskite.
Žingsnis 3
Kol uogų antpilas bus perkoštas, paruoškite cukraus sirupą. Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Nuolat maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite 1 minutę. Leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 4
Paruoškite serbentų likerį. Sumaišykite uogų užpilą su cukraus sirupu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos