Publikavimo data: 2024-09-17
Serbentų uogienės vynas
Būna atvejų, kai nenorite valgyti praėjusių metų uogienės, tačiau gaila ją išmesti. Tokiais atvejais iš uogienės, net ir pradėjusios fermentuotis, galite pasigaminti vyno. Jam paruošti reikės stiklainio, medicininės guminės pirštinės ir pakankamo kiekio marlės. Šiame naminio vyno recepte nenaudojamos mielės, nes vyno mielių ne visada galima įsigyti, o paprastos mielės neleis jums namuose pasigaminti kokybiško gėrimo.
Žingsnis 1
Paruoškite preparatą. Į puodą sudėkite sultenes, uogienę, vandenį ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, leiskite užvirti, pavirkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite preparatui atvėsti kambario temperatūroje, supilkite į stiklainį, sandariai uždarykite ir palikite sausoje tamsioje vietoje 10 dienų.
Žingsnis 2
Skystį perkoškite. Preparatą perkoškite per trimis sluoksniais sulankstytą marlę. Atsargiai išspauskite skystį iš marlėje likusio pyrago. Supilkite gėrimą atgal į stiklainį, užmaukite medicininę pirštinę ir palikite dar 20 dienų.
Žingsnis 3
Supilkite gėrimą į butelius. Dar kartą perkoškite vyną per marlę ir supilkite į butelius.
Kategorijos