Serbentų uogienės vynas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Serbentų uogienės vynas

Būna atvejų, kai nenorite valgyti praėjusių metų uogienės, tačiau gaila ją išmesti. Tokiais atvejais iš uogienės, net ir pradėjusios fermentuotis, galite pasigaminti vyno. Jam paruošti reikės stiklainio, medicininės guminės pirštinės ir pakankamo kiekio marlės. Šiame naminio vyno recepte nenaudojamos mielės, nes vyno mielių ne visada galima įsigyti, o paprastos mielės neleis jums namuose pasigaminti kokybiško gėrimo.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
100 kcal.
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Serbentų uogienės vynas Žingsnis 1
Paruoškite preparatą. Į puodą sudėkite sultenes, uogienę, vandenį ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, leiskite užvirti, pavirkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite preparatui atvėsti kambario temperatūroje, supilkite į stiklainį, sandariai uždarykite ir palikite sausoje tamsioje vietoje 10 dienų.

Žingsnis 2

Serbentų uogienės vynas Žingsnis 2
Skystį perkoškite. Preparatą perkoškite per trimis sluoksniais sulankstytą marlę. Atsargiai išspauskite skystį iš marlėje likusio pyrago. Supilkite gėrimą atgal į stiklainį, užmaukite medicininę pirštinę ir palikite dar 20 dienų.

Žingsnis 3

Serbentų uogienės vynas Žingsnis 3
Supilkite gėrimą į butelius. Dar kartą perkoškite vyną per marlę ir supilkite į butelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos