Publikavimo data: 2025-08-18
Šildantis grogas su romu, brendžiu ir medumi
Žiemos šaltuoju metų laiku yra daugybė būdų, kaip sušildyti kūną. Vieni žmonės verda vištienos sultinį, verda karštą vyną, kiti gelbėjasi grogu. Iš pradžių grogas buvo jūreivių gėrimas, kurio sudėtį sudarė romas ir šiltas vanduo su cukrumi. Dabar jo paruošimas patobulintas pridedant medaus, arbatos, citrinos sulčių ir prieskonių. Kartais romas keičiamas konjaku, nes jis prieinamesnis. Yra ir paruošimo variantų, kai dedama ir vieno, ir kito. Geriau naudoti rudąjį cukranendrių cukrų arba jį pakeisti medumi. Taip šis karštas gėrimas tampa sveikesnis. Grog - puikus būdas sušilti po ilgo pasivaikščiojimo po žiemos miestą.
Žingsnis 1
Iš citrinų išspauskite sultis. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Tada arbatą perkoškite ir supilkite į citrinų sultis.
Žingsnis 2
Sumaišykite arbatą su romu, brendžiu, citrinos sultimis ir medumi. Kruopščiai išmaišykite, kol medus ištirps. Supilkite į stiklines ir patiekite, puošdami stiklines pagal savo skonį.
Kategorijos