Publikavimo data: 2025-08-19
Sinnabon bandelės
Nepaprastos, burnoje tirpstančios bandelės, pats skaniausias receptas!
Žingsnis 1
Pieną pašildykite, kol sušils, suberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, 2 valgomuosius šaukštus miltų, 7 g sausų mielių ir išmaišykite. Palikite šiltoje vietoje 15 minučių, kad mielės pradėtų veikti.
Žingsnis 2
Sudėkite 50 g cukraus, kiaušinį, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui persijokite miltus ir užminkykite tešlą. Paskutinę akimirką, kai tešla išminkyta, supilkite 60 g šilto ištirpinto sviesto, minkykite dar 4 minutes. Perkelkite tešlą į švarų, aliejumi pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Pastatykite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą.
Žingsnis 3
Kai tešla pakils, iškočiokite maždaug 30x40 cm dydžio stačiakampį.
Žingsnis 4
Tešlą aptepkite iš anksto paruoštu įdaru, 100 g cukraus, 60 g ištirpinto sviesto, 2 arbatiniais šaukšteliais cinamono, palikdami 1,5-2 cm neapteptą tešlos kraštą. Suvyniokite ir supjaustykite į 12 vienodų gabalėlių. Suktinukus sudėkite į pergamentu išklotą 25 x 35 cm dydžio kepimo indą vienodais atstumais vieną nuo kito. Palikite pakilti 25 minutes. Pašaukite bandeles į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 5
Po 15 minučių išimkite bandeles ir apipilkite grietinėle (jei neturite grietinėlės, tinka pienas). Dėkite atgal į orkaitę 10-15 minučių. Paruoškite bandelių įdarą. Sumaišykite 120 g kreminio sūrio, 60 g suminkštinto sviesto ir 50 g cukraus pudros plaktuvu iki vientisos masės. Kai bandelės bus paruoštos, išimkite jas iš orkaitės, palikite pastovėti 2 minutes ir aptepkite užpilu.
Kategorijos