Publikavimo data: 2025-08-19
Skandinaviškas grogas
Grog - tai karštas gėrimas, kurį sudaro ryškaus skonio prieskoniai ir stiprus alkoholis. Skandinaviški kokteiliai turėjo labai sudėtingą ir tiksliai suderintą receptą. Gėrimo pagrindą sudarė medus, kviečiai, bruknės, rugiai, spanguolės ir retai vyno spiritas. Sudėtyje taip pat buvo įvairių žolelių ir prieskonių.
Žingsnis 1
Nuplaukite apelsiną po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite. Supilkite vyną į tinkamo dydžio puodą, suberkite prieskonius, prieskonines žoleles, sultonus ir apelsino žievelę, užkaitinkite iki 60-70⁰C.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Sumažinkite kaitrą ir palikite virti 20-30 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 30-60 min.
Kategorijos