Publikavimo data: 2024-06-22
Skani sriuba su ešeriais ir lydekomis
"Ukha" yra tradicinis rusiškas patiekalas. Rusijoje uha buvo vadinama sultiniu. Pagal vieną iš versijų žodis "uha" kilo iš indoeuropiečių šaknies, reiškiančios sultinį. Ilgainiui žodis uha buvo fiksuotas būtent žuvies sultiniui. Jis buvo ruošiamas ir iš vienos žuvies, ir iš kelių rūšių žuvų. Uha paprastai patiekiama su pyragėliais, žaliaisiais svogūnais, virtais kiaušiniais ir ryžiais. Uha su žuvies kulebyka buvo patiekiama per šventes.
Žingsnis 1
Pripilkite puodą vandens, sudėkite žuvį ir uždenkite, virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite morkas, bulves, svogūnus ir pomidorus. Nesmulkinkite.
Žingsnis 3
Išimkite žuvį, sultinį perkoškite. Į perkoštą sultinį sudėkite daržoves ir 10-15 min. pakaitinkite ant viryklės. Įdėkite lauro lapų, pipirų ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite žuvį ir sudėkite į sriubą. Virkite dar kelias minutes. Išjunkite ugnį ir palikite sriubą 20 minučių pastovėti po dangčiu. Išpilstykite į lėkštes, prieš patiekdami papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos