Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus Adygėjos sūris namuose
"Adygea" sūris yra minkštas ir švelnus, vidutinio sūrumo, malonaus rūgštaus pieno skonio sūris, kurio pavadinimas kilo nuo Adygėjos respublikos pavadinimo, kur gyventojai masiškai gamina šį sūrį sau ir pardavimui. Adygea sūris priklauso tai pačiai sūrių grupei kaip ir brynza, mocarela, feta, maskarponė, rikota, sirena, ir būna dviejų rūšių - šviežias ir rūkytas. 100 g Adygea sūrio yra apie 16 g riebalų, 19 g baltymų ir 1,5 g angliavandenių. Kadangi šis sūris yra gyvulinės kilmės produktas, jo baltymuose yra visų būtinų aminorūgščių, įskaitant nepakeičiamąsias.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Kai tik pasirodys burbuliukai, supilkite šiltą kefyrą ir nedidelėmis porcijomis pilkite per puodo sieneles. Kaitinkite puodo turinį ant silpnos ugnies apie 3 minutes, kol jis susigers į krešulį. Išjunkite ugnį ir palikite keptuvę 30 minučių atvėsti.
Žingsnis 2
Po 30 minučių supilkite keptuvės turinį į sietelį, išklotą sūrmaišiu, ir palikite 2 valandoms nusausinti. Kai išrūgos nutekės, sūrį pasūdykite ir įdėkite į šaldytuvą uždengtame inde.
Kategorijos