Publikavimo data: 2024-03-28
Sluoksnis su kriauše
Sluoksniuotos tešlos pyragas - tai apetitą žadinantis skanėstas iš sluoksniuotos tešlos su įvairiais saldžiais ir nesaldžiais įdarais. Plikytos tešlos kilmė - Prancūzija, o jų gaminimo paslaptis XVII a. buvo atvežta į Rusiją. Plikytus pyragaičius galima įdarinėti įvairiausiais įdarais. Mes pabandysime kepti pyragėlius su kriaušėmis.
Žingsnis 1
Kriaušę supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite kočėlu, kad ji būtų 3-4 mm storio. Tešlą užpilkite medumi ir ant viršaus uždėkite kriaušę.
Žingsnis 3
Įdarytą tešlą suvyniokite į ritinį ir supjaustykite 3-4 cm pločio riekelėmis.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite į jį paplotėlius, patepkite žaliu vištienos kiaušiniu ir palikite taip 5 minutes.
Žingsnis 5
Dėkite pyragėlius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Palaukite, kol paplotėliai paruduos.
Žingsnis 6
Aromatizuoti kriaušių pyragėliai paruošti. Išimkite juos iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. Gero apetito!
Kategorijos