Publikavimo data: 2024-03-28
Sluoksnis su razinomis
Sluoksniuotos tešlos pyragas - tai pyragas iš sluoksniuotos tešlos su įvairiais įdarais. Sluoksniuotos tešlos pyragas pirmą kartą atsirado Prancūzijoje, o XVII a. jo receptas buvo atvežtas į Rusiją. Sluoksniuotos tešlos pyragą galima gaminti su bet kokiu įdaru. Šiandien gaminsime pyragėlius su sultenėmis.
Žingsnis 1
Sudėkite sultenes į gilų dubenį, užpilkite vėsiu vandeniu ir palikite 5 minutėms, tada gerai nuplaukite.
Žingsnis 2
Kai tešla atitirps, iškočiokite ją kočėlu iki 3-4 mm storio. Ant viršaus tolygiai paskleiskite sultenes ir pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 3
Įdarytą tešlą susukite į ritinį ir supjaustykite nedideliais 3-4 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 4
Dėkite pyragėlius į kepimo indą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Aptepkite juos kiaušiniu ir palikite 5 minutėms sustingti.
Žingsnis 5
Dėkite pyragėlius į orkaitę ir kepkite 15-20 min. 180०C temperatūroje, kol pasidarys rausva plutelė.
Žingsnis 6
Paruošti karšti pyragėliai su sultenėmis. Skanaukite.
Kategorijos