Publikavimo data: 2024-04-17
Sluoksniuokite su džemu
Norėdami pagal receptą paruošti sluoksniuotos tešlos pyragą su uogiene, reikės paruoštos sluoksniuotos tešlos. Ją galite pasigaminti patys arba nusipirkti parduotuvėje. Geriau imti be mielių - joje sluoksniai susidaro tik dėl aliejaus poveikio. Kadangi į sudėtį neįeina mielės, ją galima ilgiau laikyti kambario temperatūroje nebijant, kad tešla suges. Visus produktus naudokite atšaldytus, todėl kepiniai bus traškūs ir minkšti.
Žingsnis 1
Paruoškite sluoksniuotos tešlos gabalėlius. Nedideliu aštriu peiliu padarykite tris ar keturis lygiagrečius pjūvius vienoje kiekvienos sluoksniuotos tešlos pusėje. Ant kitos pusės sluoksniuotos tešlos dėkite po vieną arbatinį šaukštelį uogienės.
Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius. Kiekvieno pyragaičio kraštus (viduje, uogienės pusėje) lengvai sudrėkinkite paprastu vandeniu. Vanduo bus tarsi "klijai", kad vėliau kraštai būtų tvirtesni. Sluoksnius perlenkite per pusę ant darbinio paviršiaus. Šakute paspauskite lakštų kraštus iš trijų pusių. Dirbkite plokščiąja dantų puse, gana stipriai suspausdami lakštų kraštus. Tačiau būkite atsargūs, kad nesuspaustumėte abiejų sluoksnių.
Žingsnis 3
Toliau kepkite pyragėlius orkaitėje. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu. Naudodami kepimo šepetėlį, aptepkite paplotėlius kiaušinio mišiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kol orkaitė įkaista, pyragėliai turės laiko sustingti. Kepkite pyragėlius 30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos