Publikavimo data: 2025-08-18
Sluoksniuotos tešlos riekelės su įdaru
Filo yra labai plona nerauginta tešla, kuri beveik neturi skonio, tačiau yra labai erdvi, traški ir suteikia kepiniams neįprastą tekstūrą. Iš filo tešlos galima gaminti ir saldžius, ir pikantiškus kepinius. Dabar siūlau jums pikantiško pyrago su malta mėsa variantą. Man patinka plonos, traškios tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinys.
Žingsnis 1
Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės.
Žingsnis 2
Atskirkite 2-3 fillo tešlos lakštus ir padėkite juos ant stalo, išsklaidydami. Likusią tešlą uždenkite rankšluosčiu, nes ji labai greitai džiūsta. Aptepkite fillo tešlos lakštus ištirpintu sviestu.
Žingsnis 3
Plonu sluoksniu, maždaug 7-10 cm nuo krašto ir 5-7 cm nuo šonų, sudėkite maltą mėsą. Pagal skonį pagardinkite maltą mėsą druska ir pipirais. Jei norite, įberkite mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 4
Viršutinį tešlos kraštą užlenkite ant maltinukų, tada užlenkite šonus, kad susidarytų paplotėliai. Dėkite paplotėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kiekvieno pyrago viršų teptuku patepkite sviestu. Apibarstykite paplotėlius sezamo sėklomis.
Žingsnis 5
Kepimo skardą su pyragėliais pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
Kategorijos