Publikavimo data: 2024-06-22
Šokoladinė pynė
Prieš Naujuosius metus mūsų šeima nusprendė desertui pasigaminti ką nors neįprasto, o rezultatas buvo šis skaniausias ir labai apetitiškas sluoksniuotos tešlos pyragas. Pieniško šokolado įdaras daro šį desertinį pyragą nepaprastai skanų. Tokio grožio gaminimas yra pakankamai paprastas ir greitas.
Žingsnis 1
Kad tešla neliptų, darbo paviršių patepkite augaliniu aliejumi, tada tešlą plonai iškočiokite, tiesiog 2 cm storio.
Žingsnis 2
Į iškočiotos tešlos vidurį įdėkite pieninio šokolado plytelę, 1,5 cm nuo jos iš visų pusių. Į dešinę ir kairę nuo plytelės padarykite šoninius pjūvius, tarsi pieštumėte kalėdinę eglutę. Jas geriau daryti aštriu peiliu arba picos pjaustykle. Užlenkite viršų ir apačią ant plytelės, šoninius pjūvius vieną po kito užlenkite, tarsi pintumėte pynę. Viršų pynę patepkite kiaušiniu, kad kepant ji paruduotų, tada pabarstykite sezamo sėklomis ir linų sėmenimis.
Žingsnis 3
Padėkite ruošinį ant kepimo skardos arba specialaus orkaitės nepraleidžiančio kepimo indo ir siųskite kepti į įkaitintą orkaitę 25-30 minučių 200 °C temperatūroje. Atidžiai stebėkite, kad nesudegtų.
Kategorijos