Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladiniai batonėliai iš avižinių sausainių su graikiniais riešutais
Šokoladiniai batonėliai iš avižinių sausainių su graikiniais riešutais yra saldus desertas, kuris pradžiugins ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Šiam desertui paruošti neužtruksite daug laiko, o rezultatas bus nepaprastai gražus ir labai skanus saldumynas. Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai yra avižiniai sausainiai, graikiniai riešutai, kondensuotas pienas ir juodasis šokoladas. Dėl tokio ingredientų derinio desertas tampa sodriai saldus, šokolado ir graikinių riešutų skonio.
Žingsnis 1
Sausainius ir meduolius sutrinkite į smulkius trupinius, naudodami kočėlą arba trintuvą. Taip pat peiliu arba trintuvu smulkiai sukapokite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį suberkite sausainių ir meduolių trupinius, suberkite smulkintus riešutus, kakavą, ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš paruoštos masės suformuokite nedidelius ovalo formos batonėlius. Dėkite batonėlius į šaldiklį 15 minučių. Tuo tarpu vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą. Išimkite batonėlius iš šaldiklio ir kiekvieną jų pamerkite į ištirpintą šokoladą, iš karto apibarstykite konditeriniais milteliais ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Kategorijos