Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladiniai saldainiai su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais
Norite nustebinti svečius originaliu desertu? Paruoškite rankų darbo šokoladinių saldainių su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais. Jie gali ne tik papuošti šventinį stalą, bet ir tapti nepamirštama dovana. Saldainių įdaras gali būti kitoks - abrikosai, džiovinti persikai, imbieras ir kankorėžiai kartu su bet kokiais kitais riešutais. Saldumynams gaminti imkite paruoštą juodąjį šokoladą arba gaminkite jį patys iš kakavos sviesto ir tarkuotų kakavos pupelių.
Žingsnis 1
Slyvas nuplaukite šaltame vandenyje ir 10-15 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje. Išimkite ir nusausinkite ant rankšluosčio. Stenkitės laiku išimti džiovintas slyvas iš karšto vandens, kad jos nebūtų per minkštos.
Žingsnis 2
Slyvose padarykite įpjovimus, kad į vidų galėtumėte įdėti visą graikinio riešuto branduolį. Jei nepavyksta įdėti viso graikinio riešuto, pakeiskite jį puse graikinio riešuto. Laisvus slyvų kraštus suspauskite, taip imituodami natūralią jų būklę.
Žingsnis 3
Iš dviejų plytelių juodojo šokolado paruoškite glajų. Jį sutrupinkite į dubenį nedideliais gabalėliais, įdėkite sviesto ir pieno. Šokoladą 3-5 min. pašaukite į mikrobangų krosnelę arba ištirpinkite vandens vonelėje. Šokolado mišinys neturi būti labai tirštas.
Žingsnis 4
Paruoštas džiovintas slyvas išdėliokite ant grotelių ir kepimo šepetėliu tolygiai paskirstykite glajų. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos