Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladinis batonėlis su anakardžių riešutais
Anakardžiai iš tikrųjų yra ne riešutai, o sėklos. Jie labai sveiki, nes turi daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, nesočiųjų riebalų rūgščių, augalinių baltymų, maistinių skaidulų, mineralų ir antioksidantų. Anakardžių grūduose yra 25 proc. angliavandenių, 46 proc. riebalų ir 21 proc. baltymų. Iš jų gaminama daug desertų. Pasigaminkime anakardžių šokoladinį batonėlį.
Žingsnis 1
Paskrudinkite anakardžių riešutus ant silpnos ugnies. Neperkepkite, nes perkepti riešutai gali būti kartūs.
Žingsnis 2
Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite vandens vonelėje. Jei reikia, įpilkite šiek tiek pieno.
Žingsnis 3
Neišimdami iš vandens vonelės į šokoladą suberkite riešutus. Šaukštu šaukštu sudėkite saldainius ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu arba folija. Atšaldytus saldainius dėkite į šaldytuvą, kad visiškai sukietėtų.
Kategorijos