Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladinis desertas su riešutais, džiovintais vaisiais be cukraus ir kepimo
Kulinarai sukūrė daugybę saldžių patiekalų žmonėms, kurie renkasi augalinį maistą arba patiekalus be cukraus, taip pat termiškai neapdorotą maistą. Šokoladinis pyragas su riešutais, džiovintais vaisiais tinka išrankiausiems veganams ir žaliavalgiams. Į jį vietoj cukraus dedama šiek tiek medaus. Likusį saldumą suteikia džiovinti vaisiai - abrikosai, džiovintos slyvos, datulės, o riebalų - kokosų aliejus, riešutai, avokadas.
Žingsnis 1
Sumaišykite graikinius riešutus su dalimi kakavos ir žiupsneliu druskos. Sudėkite džiovintus vaisius, pusę datulių, 3 šaukštus medaus ir plakite iki vientisos masės. Paskirstykite ant lėkštės.
Žingsnis 2
Kremui likusias datules sutrinkite blenderiu su avokado minkštimu. Sudėkite likusią kakavą, 5 šaukštus medaus ir kokosų aliejų ir plakite, kol gausite kreminę tekstūrą. Gautu mišiniu aptepkite desertą ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Kategorijos