Publikavimo data: 2024-04-14
Šokoladinis likeris
Namuose galite pasigaminti ne tik skanią uogų ar vaisių tinktūrą, bet ir švelnų, tirštą šokolado likerį. Kaip pagrindą tinka naudoti lengvą romą, cukranendrių alkoholį. Jei tokio alkoholio nėra, visai tinka brendis, degtinė, išgryninta degtinė. Alkoholio stiprumas turėtų būti ne didesnis kaip 40-45 %. Šokoladas turėtų būti aukštos kokybės, su dideliu natūralios kakavos kiekiu nuo 60 % ir daugiau.
Žingsnis 1
Paruoškite likerio pagrindą. Į stiklainį supilkite šokolado drožles, suberkite vanilę. Supilkite alkoholį ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą dangteliu ir pastatykite jį tamsioje šiltoje vietoje 7 dienoms. Per tą laiką 2-3 kartus per dieną indelį pakratykite.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Supilkite pieną ir vandenį į puodą. Tada suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Virkite sirupą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami skystį. Virkite 1 minutę. Atvėsinkite sirupą iki kambario temperatūros. Tai užtruks 40-50 minučių, priklausomai nuo kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Baigti ruošti šokolado likerį. Atvėsusį sirupą supilkite į stiklainį su šokolado užpilu ir suplakite turinį. Likerį 14 dienų laikykite tamsioje vietoje. Stiklainį būtina kasdien pakratyti. Praėjus nurodytam laikui, likerį išpilstykite į butelius.
Kategorijos