Šokoladinis likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Šokoladinis likeris

Namuose galite pasigaminti ne tik skanią uogų ar vaisių tinktūrą, bet ir švelnų, tirštą šokolado likerį. Kaip pagrindą tinka naudoti lengvą romą, cukranendrių alkoholį. Jei tokio alkoholio nėra, visai tinka brendis, degtinė, išgryninta degtinė. Alkoholio stiprumas turėtų būti ne didesnis kaip 40-45 %. Šokoladas turėtų būti aukštos kokybės, su dideliu natūralios kakavos kiekiu nuo 60 % ir daugiau.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
234 kcal.
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis likeris Žingsnis 1
Paruoškite likerio pagrindą. Į stiklainį supilkite šokolado drožles, suberkite vanilę. Supilkite alkoholį ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą dangteliu ir pastatykite jį tamsioje šiltoje vietoje 7 dienoms. Per tą laiką 2-3 kartus per dieną indelį pakratykite.

Žingsnis 2

Šokoladinis likeris Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Supilkite pieną ir vandenį į puodą. Tada suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Virkite sirupą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami skystį. Virkite 1 minutę. Atvėsinkite sirupą iki kambario temperatūros. Tai užtruks 40-50 minučių, priklausomai nuo kambario temperatūros.

Žingsnis 3

Šokoladinis likeris Žingsnis 3
Baigti ruošti šokolado likerį. Atvėsusį sirupą supilkite į stiklainį su šokolado užpilu ir suplakite turinį. Likerį 14 dienų laikykite tamsioje vietoje. Stiklainį būtina kasdien pakratyti. Praėjus nurodytam laikui, likerį išpilstykite į butelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos