Šokoladinis likeris su kondensuotu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Šokoladinis likeris su kondensuotu pienu

Šokoladinis likeris pirmą kartą pagamintas 1666 m. Prancūzijoje. Naujojoje Anglijoje prieš XVIII a. Amerikos revoliuciją buvo populiarus "šokoladinis vynas", kuris buvo gaminamas iš chereso, porto, šokolado ir cukraus. Dabar yra daugybė gėrimo paruošimo variantų, pavyzdžiui, šokoladinis likeris su sutirštintu pienu. Pagrindas - stiprus alkoholis, į kurį dedama šokolado gabalėlių, kakavos miltelių ir kondensuoto pieno. Pagrindinis reikalavimas - aukštos kokybės ingredientai.
Gaminimo laikas
10090 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokoladinis likeris su kondensuotu pienu Žingsnis 1
Pagaminkite šokolado pagrindą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite kakavos miltelius ir vanilės ekstraktą. Šokolado pagrindą virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes nuo virimo temperatūros, nuolat maišydami. Mišinys turi būti vientisos konsistencijos. Sudėkite šokolado gabalėlius ir palaukite, kol šokoladas visiškai ištirps. Nepamirškite mišinio išmaišyti. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Šokoladinis likeris su kondensuotu pienu Žingsnis 2
Paruoškite gėrimą. Į atvėsusią šokolado masę supilkite degtinę, įpilkite kondensuoto pieno, gerai išmaišykite. Supilkite į butelius, užkimškite. Padėkite į šaldytuvą savaitei. Keletą kartų per dieną likerį suplakite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos