Publikavimo data: 2024-06-08
Šokoladinis likeris su kondensuotu pienu
Šokoladinis likeris pirmą kartą pagamintas 1666 m. Prancūzijoje. Naujojoje Anglijoje prieš XVIII a. Amerikos revoliuciją buvo populiarus "šokoladinis vynas", kuris buvo gaminamas iš chereso, porto, šokolado ir cukraus. Dabar yra daugybė gėrimo paruošimo variantų, pavyzdžiui, šokoladinis likeris su sutirštintu pienu. Pagrindas - stiprus alkoholis, į kurį dedama šokolado gabalėlių, kakavos miltelių ir kondensuoto pieno. Pagrindinis reikalavimas - aukštos kokybės ingredientai.
Žingsnis 1
Pagaminkite šokolado pagrindą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite kakavos miltelius ir vanilės ekstraktą. Šokolado pagrindą virkite ant vidutinės ugnies 3 minutes nuo virimo temperatūros, nuolat maišydami. Mišinys turi būti vientisos konsistencijos. Sudėkite šokolado gabalėlius ir palaukite, kol šokoladas visiškai ištirps. Nepamirškite mišinio išmaišyti. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite gėrimą. Į atvėsusią šokolado masę supilkite degtinę, įpilkite kondensuoto pieno, gerai išmaišykite. Supilkite į butelius, užkimškite. Padėkite į šaldytuvą savaitei. Keletą kartų per dieną likerį suplakite.
Kategorijos