Šokoladu aplieti mandarinai - skanus ir neįprastas desertas, kuris papuoš bet kokį šventinį stalą. Galite naudoti bet kokios rūšies šokoladą: karčiąjį, pienišką, baltąjį, su bet kokiais priedais ir skoniais. Pabandykite į ištirpintą šokoladą įpilti šaukštelį kavos, žiupsnelį cinamono, smulkintų riešutų ar net druskos, kad citrusinių vaisių skonis sužibėtų naujomis spalvomis. Vietoj mandarinų galite naudoti apelsinus, kivius, bananus, greipfrutus, pomelo ir papuošti juos įvairiais konditeriniais pabarstukais.
Paruoškite šokoladu aplietus mandarinus. Panardinkite kiekvieną mandarino skiltelę į šokoladą, padėkite ant lėkštės ir pabarstykite konditeriniais pabarstukais. Dėkite mandarinus į šaldytuvą 5 minutėms.