Publikavimo data: 2025-08-17
Šokoladu dengti žemės riešutai
Žemės riešutai vartojami ne tik kaip užkandis, bet ir pyragams puošti, įmaišyti į kepinius ir košes. Žemės riešutai yra tie patys riešutai, tik jų pavadinimas skiriasi. Ankštinės daržovės labai naudingos smegenų veiklai, stiprina imuninę sistemą ir širdį. Žemės riešutus galima valgyti žalius arba skrudintus ir sūdytus ar saldintus. Į skrudintus žemės riešutus įdėkite medaus, tada skonis bus visiškai kitoks. Žemės riešutus taip pat galima skrudinti šokolade. Vaikams patiks tai valgyti. Žemės riešutus patogu pasiimti su savimi į kaimą užkandžiui arba į darbą.
Žingsnis 1
Išlukštenkite graikinius riešutus iš kevalų ir šerdžių. Žemės riešutus nuplaukite po vandeniu ir nulupkite odelę. Riešutus susmulkinkite peiliu ant pjaustymo lentelės.
Žingsnis 2
Nuplaukite abrikosus ir nusausinkite juos ant popierinio rankšluosčio. Ant pjaustymo lentelės abrikosus supjaustykite nedideliais gabalėliais arba supjaustykite peiliu.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus ingredientus. Iš mišinio formuokite saldainius arba dešreles ir dėkite ant padėklo. Padėklą uždenkite pergamentu.
Žingsnis 4
Išimkite šokoladą iš šaldytuvo. Suskaidykite į kubelius ir ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Ištirpintą šokoladą supilkite ant saldainių. Leiskite atvėsti.
Kategorijos