Publikavimo data: 2024-06-15
Šoninės ir jautienos duona
Gardi mėsos duona su pikantiškais priedais ir kvapniais prieskoniais. Alternatyva mėsos apkepams ir bandelėms. Kartu su įdomiu garnyru šis patiekalas bus puikus sprendimas šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, negausiai išdėliokite šoninės griežinėlius. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu 12-15 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite faršą, įberkite druskos, pipirų, rūkytos paprikos ir Vusterio padažo.
Žingsnis 3
Ant specialaus stačiakampio formos kepimo indo dugno išdėliokite keletą šoninės griežinėlių. Ant viršaus sudėkite pusę maltos mėsos, viduryje - jalapeño paprikas ir eilę varškės sūrio. Uždenkite likusia maltos mėsos dalimi.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą 170-180 °C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu 40-60 minučių, kol patiekalo vidaus temperatūra bus artima 65-72 °C.
Žingsnis 5
Leiskite mėsos duonai atvėsti formoje, tada ją išimkite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos