Publikavimo data: 2024-05-25
Spagečiai al crudo
"Crudo" itališkai reiškia "nevirti", t. y. virti tik patys makaronai. Dėl alyvuogių ir ančiuvių padažo makaronai yra ir švieži, ir sotūs. Sūdyta ančiuvių filė pasižymi aštriu, pikantišku aromatu ir skoniu. Jei nerandate kokybiško ir šviežio produkto, galite pabandyti ančiuvius pakeisti šprotais, tačiau visas skonis labai pasikeis. Rinkdamiesi makaronus atkreipkite dėmesį į sudėtį: produktai turėtų būti pagaminti iš kietųjų kviečių.
Žingsnis 1
Paruoškite spagečius. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite, pasūdykite. Sudėkite spagečius į vandenį ir virkite apie 7 minutes arba tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Makaronus sudėkite į sietelį, o dalį nusausinto vandens palikite atskirame dubenyje.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Kol verda spagečiai, ant viryklės pastatykite puodą, sudėkite pomidorus, alyvuoges, kaparėlius, ančiuvių filė, pomidorų sultis ir 3 valgomuosius šaukštus aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Įjunkite mažiausią kaitrą ir porą minučių tik šiek tiek pašildykite padažą.
Žingsnis 3
Sumaišykite makaronus su padažu. Sumaišykite makaronus su padažo ingredientais, jei reikia, įpilkite vandens, kuriame virė makaronai, kad mišinys nebūtų per tirštas. Įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Kategorijos