Publikavimo data: 2024-03-31
Spagečiai orkaitėje
Pasinaudokite mūsų receptu, kad pagamintumėte sotų ir skanų patiekalą - spagečius orkaitėje. Kepimo formoje susijungia išskirtiniai makaronų, mėsos ir sūrio skoniai, kuriuos papildo subtilus alyvuogių ir pomidorų aromatas, todėl patiekalas virsta itališko stiliaus vakariene. Šiam patiekalui gaminti naudokite šviežius ir geros kokybės produktus, kad nesugadintumėte jo skonio.
Žingsnis 1
Užvirinkite vandenį, suberkite spagečius ir virkite 3-5 minutes, kol jie suminkštės, bet ne visiškai išvirs. Tuomet makaronus nusausinkite sietelyje.
Žingsnis 2
Kol spagečiai verda, alyvuoges supjaustykite žiedais, svogūną - pusžiedžiais, o česnaką susmulkinkite.
Žingsnis 3
Mėsą supjaustykite 3-5 cm ilgio ir piršto storio griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Į gilią įkaitintą keptuvę su nuimama rankena įpilkite augalinio aliejaus (kad būtų galima kepti orkaitėje), tada sudėkite mėsos gabaliukus ir kepkite juos iš abiejų pusių 1-2 minutes. Tuomet sudėkite smulkintą svogūną ir pjaustytą česnaką. Kepkite, kol svogūnai suminkštės.
Žingsnis 5
Į mėsą sudėkite pomidorų pastą ir prieskonius. Įpilkite 100 ml karšto vandens, gerai išmaišykite ir virkite 3-5 minutes. Po to sudėkite smulkintas alyvuoges ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite spagečius, sumaišykite su mėsa ir padažu, tada pabarstykite džiovintomis žolelėmis.
Žingsnis 7
Pabarstykite patiekalą storu tarkuoto sūrio sluoksniu ir 15-20 minučių pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Spagečiai paruošti, gero apetito!
Kategorijos