Publikavimo data: 2024-06-08
Spagečiai su avokadais
Itališkas žodis "pasta" kilęs iš lotynų kalbos ir verčiamas kaip "tešla". Priešingai nei klaidingai manoma, spagečiai nėra vien makaronai, o tik viena iš daugelio jų rūšių. Spagečių muziejuje Italijoje eksponuojama daugiau kaip 170 makaronų rūšių, o visų rūšių padažų įvairovę galima skaičiuoti tūkstančiais. Makaronai su avokadu nėra klasikinis patiekalas, nes pats avokadas europiečiams tapo žinomas gana vėlai, tačiau dėl savo skonio ir naudos jis greitai sugebėjo pelnyti gurmanų meilę.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies ir įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite spagečius ir virkite pagal instrukcijas, retkarčiais pamaišydami. Kai spagečiai išvirs, nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnako skilteles sudėkite į trintuvą, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir sumaišykite iki vientisos masės. Į blenderį sudėkite avokadą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir dar kartą sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įmaišykite makaronus. Kai padažas bus paruoštas, supilkite jį į keptuvę su spagečiais ir išmaišykite.
Kategorijos