Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su Bolonijos padažu
Spagečiai aštriame pomidorų padaže "Bolognese" pasirodo tiesiog nuostabūs. Įdomiausia tai, kad patiekalas išpopuliarėjo amerikiečių dėka, nors buvo išrastas Italijoje, Bolonijos mieste. Ten padažas buvo vadinamas ne Bolonijos, o ragu. Jis gaminamas iš pomidorų, paprikų ir aromatinių žolelių - bazilikų, petražolių, raudonėlių. Jų džiovintų galima rasti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Taigi garsųjį padažą pasigaminti nesunku. Padažą papildo malta mėsa.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Makaronus 10 minučių dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą su Bolonijos padažu. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. 1-2 min. pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite mėsą. Kepkite maišydami 10 minučių. Įmaišykite paprikas. Sutrinkite pomidorus trintuvu ir supilkite mišinį į mėsą ir daržoves. Pagardinkite pipirais, druska, raudonėliais, petražolėmis, bazilikais ir rozmarino šakele. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Į padažą įmaišykite spagečius ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos