Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su dešra
Spagečiai pelnė pripažinimą visame pasaulyje ir su pasididžiavimu vadinami nacionaliniu Italijos patiekalu. Sklando mitas, kad italus su juo supažindino Marco Polo, nuvykęs į Kiniją. Tačiau iš tikrųjų turėtume dėkoti arabams, kurie į Italiją makaronus atvežė IX a. užkariaudami Siciliją. Šiais laikais spagečiai gaminami su mėsa, jūros gėrybėmis arba daržovėmis, tačiau galima vartoti ir prieinamesnį ingredientą - dešrą. Patiekalas yra greitas, skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Į platų puodą įpilkite apie du litrus vandens, užvirinkite, pasūdykite ir sudėkite spagečius. Virkite, kol bus al dente, tada nusausinkite spagečius sietelyje.
Žingsnis 2
Apkepkite dešrą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite dešrą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps traški. Į dešrą sudėkite pomidorus su sultimis, itališkas žoleles, druską ir pipirus ir kepkite dar 4-5 min.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Sudėkite spagečius į keptuvėje išvirtą dešrą ir gerai išmaišykite. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu, šiek tiek palikite papuošimui, uždenkite dangčiu ir 3-4 min. palaikykite ant vidutinės ugnies.
Kategorijos