Spagečiai su dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Spagečiai su dešra

Spagečiai pelnė pripažinimą visame pasaulyje ir su pasididžiavimu vadinami nacionaliniu Italijos patiekalu. Sklando mitas, kad italus su juo supažindino Marco Polo, nuvykęs į Kiniją. Tačiau iš tikrųjų turėtume dėkoti arabams, kurie į Italiją makaronus atvežė IX a. užkariaudami Siciliją. Šiais laikais spagečiai gaminami su mėsa, jūros gėrybėmis arba daržovėmis, tačiau galima vartoti ir prieinamesnį ingredientą - dešrą. Patiekalas yra greitas, skanus ir sotus.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
303 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spagečiai su dešra Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Į platų puodą įpilkite apie du litrus vandens, užvirinkite, pasūdykite ir sudėkite spagečius. Virkite, kol bus al dente, tada nusausinkite spagečius sietelyje.

Žingsnis 2

Spagečiai su dešra Žingsnis 2
Apkepkite dešrą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite dešrą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps traški. Į dešrą sudėkite pomidorus su sultimis, itališkas žoleles, druską ir pipirus ir kepkite dar 4-5 min.

Žingsnis 3

Spagečiai su dešra Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Sudėkite spagečius į keptuvėje išvirtą dešrą ir gerai išmaišykite. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu, šiek tiek palikite papuošimui, uždenkite dangčiu ir 3-4 min. palaikykite ant vidutinės ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos