Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su fetos sūriu
Graikijoje ir už jos ribų populiariame fetos sūryje, nors jame gausu riebalų, taip pat yra daug vertingų medžiagų. Naudingosios sūrio savybės padeda mažinti toksikozę ir skaidyti riebalus, ir, žinoma, sūris aprūpina organizmą maistingais baltymais. Išvertus iš graikų kalbos "feta" reiškia "gabalas", o sūris taip pavadintas dėl to, kaip jis formuojamas - dideliais, iki pusantro kilogramo sveriančiais gabalais. Makaronai su fetos sūriu yra švelnūs, malonaus pieniško skonio, su rūgštelės prieskoniu.
Žingsnis 1
Iškepkite sūrį ir pomidorus. Į formą sudėkite fetos sūrį ir vyšninius pomidorus. Ant viršaus sudėkite smulkintą česnaką, pabarstykite pipirais ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite formą 25 minutėms.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Į platų puodą įpilkite šiek tiek daugiau nei pusę vandens, užvirinkite, pasūdykite ir suberkite makaronus į vandenį. Makaronus virkite 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tada nuimkite spagečius nuo ugnies ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Spagečius sumaišykite su fetos sūriu. Išimkite patiekalą iš orkaitės ir mentele sutrinkite sūrį ir pomidorus iki vientisos masės. Į mišinį supilkite išvirtus spagečius, suberkite alyvuogių žiedus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos