Spagečiai su gorgonzola pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Spagečiai su gorgonzola

Spagečiai su sūriu yra vienas iš paprasčiausių šios rūšies ilgų makaronų variantų. Įdomu tai, kad makaronai pirmą kartą paminėti 1154 m. metraščiuose, spagečiai Neapolyje pradėti gaminti 1842 m., o pirmosios mechanizuotos makaronų gamybos mašinos pasirodė tik 1933 m. Iki tol visi makaronai buvo ruošiami ir pjaustomi rankomis. Dabar specializuotuose restoranuose yra mechaninio pjaustymo mašinų, tačiau kai kurie virėjai makaronus gamina patys senoviniu būdu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.72/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spagečiai su gorgonzola Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode ant silpnos ugnies kaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Sudėkite mocarelą ir gorgonzolą. Maišydami kaitinkite, kol sūris visiškai išsilydys.

Žingsnis 2

Spagečiai su gorgonzola Žingsnis 2
Išvirkite makaronus. Plačiame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir virkite spagečius, kol jie suminkštės (apie 7 minutes). Išmeskite spagečius į sietelį.

Žingsnis 3

Spagečiai su gorgonzola Žingsnis 3
Sumaišykite makaronus su padažu. Sudėkite spagečius į puodą su sūrio padažu, įberkite paprikos, druskos ir išmaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies 3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos