Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su gorgonzola
Spagečiai su sūriu yra vienas iš paprasčiausių šios rūšies ilgų makaronų variantų. Įdomu tai, kad makaronai pirmą kartą paminėti 1154 m. metraščiuose, spagečiai Neapolyje pradėti gaminti 1842 m., o pirmosios mechanizuotos makaronų gamybos mašinos pasirodė tik 1933 m. Iki tol visi makaronai buvo ruošiami ir pjaustomi rankomis. Dabar specializuotuose restoranuose yra mechaninio pjaustymo mašinų, tačiau kai kurie virėjai makaronus gamina patys senoviniu būdu.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode ant silpnos ugnies kaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Sudėkite mocarelą ir gorgonzolą. Maišydami kaitinkite, kol sūris visiškai išsilydys.
Žingsnis 2
Išvirkite makaronus. Plačiame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir virkite spagečius, kol jie suminkštės (apie 7 minutes). Išmeskite spagečius į sietelį.
Žingsnis 3
Sumaišykite makaronus su padažu. Sudėkite spagečius į puodą su sūrio padažu, įberkite paprikos, druskos ir išmaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies 3 minutes.
Kategorijos