Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su grietine
Geriausiai saugoma itališkų makaronų paslaptis - jiems gaminti naudojami miltai. Kietųjų kviečių miltuose yra vitaminų, mineralų, aminorūgščių, baltymų, sudėtinių angliavandenių, skaidulų, o krakmolo juose yra mažiau nei minkštuosiuose kviečiuose. O spagečiai yra visos žmonijos turtas. Jį dievina garsenybės, apie jį svajoja astronautai, jis yra sportininkų, kareivių ir supermodelių valgiaraštyje, dėl jo ginčijasi net politikai. Niekas nėra abejingas spagečiams.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Spagečius virkite 8 minutes ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės padažą. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kiekvieną česnako skiltelę perpjaukite per pusę ir 2 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Išimkite česnakus. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Į sviestą supilkite grietinę, mentele paskirstykite ją keptuvėje ir leiskite jai įkaisti.
Žingsnis 3
Užvirkite makaronus. Į grietinę suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Suberkite džiovintus bazilikus ir ant silpnos ugnies virkite 3 minutes. Kai sūris išsilydys, sudėkite spagečius į padažą ir gerai išmaišykite. Leiskite patiekalui 2 minutes virti po dangčiu.
Kategorijos