Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su grietinėle
Spagečiai su grietinėle - taip paprastai vadinamas patiekalas, į kurį galima dėti bet kokio su grietinėle derančio maisto: vištienos, grybų, sūrio ir net žuvies. Šiame recepte į spagečių padažą dedama bottarga - presuoti džiovinti tamsiai oranžinės spalvos, iki 20 cm ilgio, ikrai iš karosų arba tunų. Patiekalas su grietinėle ir bottarga yra originalus ir skanus, su Viduržemio jūros pakrantę primenančiomis žuvies natomis.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Į didelį puodą supilkite apie 3 litrus vandens ir užvirinkite. Pasūdykite, sudėkite spagečius ir virkite, kol suminkštės, kaip nurodyta ant pakuotės. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Išplaktus trynius sumaišykite su grietinėle ir suplakite mikseriu. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite ir 5 min. pakaitinkite. Sudėkite kiaušinių ir sviesto mišinį, sūrį, česnaką, druską, pipirus ir išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol sūris ištirps, apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Troškinkite daržoves. Brokolius supjaustykite mažais žiedynais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūną 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos, sudėkite šparagines pupeles ir brokolius, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 10-15 minučių. Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėkite pomidorų pastą, bottargą ir druską.
Žingsnis 4
Spagečius sumaišykite su daržovėmis ir padažu. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite išvirtus spagečius ir padažą, išmaišykite ir troškinkite 2 minutes.
Kategorijos