Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su jautienos kepenėlėmis orkaitėje
Paminėjus orkaitėje kepamus spagečius, nesunku įsivaizduoti lazanijos variantus, maltos mėsos lizdus ar su kiaušiniu ir sūriu keptus makaronus. Tačiau ši ne visai tradicinė makaronų rūšis ruošiama su jautienos kepenėlėmis. Patiekalui geriau rinktis šviežias, o ne šaldytas kepenėles. Kepenėles galima padaryti minkštesnes 30-40 minučių pamirkius šaltame piene, prieš tai jas supjausčius gabaliukais.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, užvirinkite, įberkite druskos, lauro lapų, juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų. Sudėkite svogūnus ir morkas, sumažinkite ugnį. Sudėkite maltą jautieną ir atsargiai sumaišykite ją su daržovėmis, užvirinkite. Vėl sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 40 minučių, retkarčiais nugriebdami putas. Nuimkite sultinį nuo ugnies ir perkoškite per sūrmaišį.
Žingsnis 2
Prieš kepimą paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite 1/3 nurodyto kiekio sviesto ir 3 minutes kepkite kepenėles ant vidutinės ugnies. Atskiroje keptuvėje kitame trečdalyje sviesto 5 min. pakepinkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Į svogūnus supilkite pomidorų tyrę, išmaišykite ir troškinkite 2 minutes, pasūdykite.
Žingsnis 3
Išvirkite spagečius. Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite likusį sviestą. Tada 3 minutes virkite spagečius verdančiame vandenyje. Išmeskite spagečius į sietelį.
Žingsnis 4
Iškepkite spagečius orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite maistą į puodus tokia tvarka: pirmiausia kepenis, tada spagečius, tada svogūnus. Užpilkite sultiniu, palikdami 2-3 cm iki kraštų, ir pašaukite į orkaitę. Kad patiekalas būtų sultingas, puodus uždenkite dangčiais. Troškinkite orkaitėje apie 20 minučių.
Kategorijos