Publikavimo data: 2025-08-18
Spagečiai su kalakutienos faršu ir pomidorų-mandarinų padažu
Ar žinojote, kad tinkami spagečiai yra sveiki ir nepakenks jūsų lieknumui? Juose yra svarbiausių vitaminų: B1, B2, B6, B9, E ir PP, taip pat organizmui reikalingų mineralų: kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo ir natrio. Spagečiai su mėsos Bolonijos padažu mėgstami visame pasaulyje. Šiandien šį patiekalą gaminsime su švelnia kalakutienos maltinukų mėsa ir pagardinsime citrusinių vaisių natomis.
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinus ir pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 2
Spagečius virkite, kol jie taps al dente (8-10 minučių). Nupilkite nedidelį kiekį vandens, kuriame virė makaronai, jo prireiks padažo tirštumui reguliuoti.
Žingsnis 3
Kepkite svogūnus įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksiniai. Sudėkite kalakutienos faršą. Kepkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite stambiais kubeliais. Į maltą mėsą sudėkite mandarinus ir pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite, kol pomidorai ir mandarinai suminkštės, viską gerai išmaišykite. Jei padaže trūksta skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame virė spagečiai.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite virtus spagečius, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės, palikite makaronus 10 minučių, kad jie įsigertų į padažą.
Žingsnis 6
Spagečiai su kalakutienos faršu ir pomidorų-mandarinų padažu paruošti. Sudėkite į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos