Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su kalmarais
Išvirti spagečius lengva, tačiau sunku juos išvirti skaniai. Kad nesugadintumėte makaronų, virdami nepagailėkite vandens. Makaronų neperpilkite, o vandenį gausiai pasūdykite, kad jis būtų panašus į jūros vandenį. Spagečius virkite al dente, t. y. beveik iki virimo ribos. Jokiu būdu makaronų nenuplaukite, o karštus spagečius iš puodo tiesiai į karštą padažą, gerai išmaišykite ir palikite paruoštą patiekalą kelias minutes pastovėti. Pomidorų padažas su kalmarais puikiai tiks prie tinkamai išvirtų spagečių.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Dideliame puode užkaitinkite vandenį, kol užvirs, pasūdykite. Virkite spagečius, kol jie išvirs, maždaug 8 minutes. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalmarus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Plokščiąja peilio puse išspauskite česnaką ir suberkite į aliejų. Pakepinkite 2 minutes ir išimkite česnaką. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus kalmarus ir ant vidutinės ugnies kepkite 3 minutes. Sumažinkite kaitrą iki mažiausios.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sudėkite kalmarus į plačią keptuvę. Įberkite druskos, pomidorų pastos, provanso žolelių ir troškinkite 2 minutes. Į puodą su kalmarais sudėkite pomidorus. Sviesto gabalėlį pamirkykite miltuose, suberkite į puodą, gerai išmaišykite ir virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Žingsnis 4
Padažą sumaišykite su makaronais. Sudėkite spagečius į padažą ir gerai išmaišykite. Palikite indą po dangčiu, kad 2 minutes pritrauktų.
Kategorijos