Spagečiai su kalmarais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Spagečiai su kalmarais

Išvirti spagečius lengva, tačiau sunku juos išvirti skaniai. Kad nesugadintumėte makaronų, virdami nepagailėkite vandens. Makaronų neperpilkite, o vandenį gausiai pasūdykite, kad jis būtų panašus į jūros vandenį. Spagečius virkite al dente, t. y. beveik iki virimo ribos. Jokiu būdu makaronų nenuplaukite, o karštus spagečius iš puodo tiesiai į karštą padažą, gerai išmaišykite ir palikite paruoštą patiekalą kelias minutes pastovėti. Pomidorų padažas su kalmarais puikiai tiks prie tinkamai išvirtų spagečių.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spagečiai su kalmarais Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Dideliame puode užkaitinkite vandenį, kol užvirs, pasūdykite. Virkite spagečius, kol jie išvirs, maždaug 8 minutes. Nusausinkite.

Žingsnis 2

Spagečiai su kalmarais Žingsnis 2
Paruoškite kalmarus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Plokščiąja peilio puse išspauskite česnaką ir suberkite į aliejų. Pakepinkite 2 minutes ir išimkite česnaką. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus kalmarus ir ant vidutinės ugnies kepkite 3 minutes. Sumažinkite kaitrą iki mažiausios.

Žingsnis 3

Spagečiai su kalmarais Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sudėkite kalmarus į plačią keptuvę. Įberkite druskos, pomidorų pastos, provanso žolelių ir troškinkite 2 minutes. Į puodą su kalmarais sudėkite pomidorus. Sviesto gabalėlį pamirkykite miltuose, suberkite į puodą, gerai išmaišykite ir virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

Žingsnis 4

Spagečiai su kalmarais Žingsnis 4
Padažą sumaišykite su makaronais. Sudėkite spagečius į padažą ir gerai išmaišykite. Palikite indą po dangčiu, kad 2 minutes pritrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos