Publikavimo data: 2024-05-19
Spagečiai su kalmarais pomidorų padaže
Itališkas patiekalas, visai nesudėtingas, o svarbiausia - skanus. Kalmarai pomidorų padaže su Provanso žolelėmis labai dera tarpusavyje. Šis patiekalas tinka bet kokiai progai. Įjungtas ekrano skaitytuvo palaikymas.
Žingsnis 1
Išvalytus kalmarus įmeskite į verdantį vandenį ir virkite 1-2 minutes, ne ilgiau. Žiūrėkite, kad jie nepervirtų, kitaip gali tapti neskanūs ir guminiai. Perkelkite kalmarus į šaltą vandenį, kad atvėstų.Kai kalmarai atvės, nulupkite juos nuo virimo metu susidariusių likučių. Tada supjaustykite kalmarus žiedais.
Žingsnis 2
Kol kalmarai aušta, smulkiai supjaustykite česnaką ir pomidorus Pakepinkite česnaką, kol taps auksinis, tada į česnaką suberkite supjaustytus pomidorus ir ant mažos ugnies uždengę dangčiu troškinkite 3 minutes. Į pomidorus ir česnakus suberkite provanso žoleles, pomidorų pastą, druską, cukrų ir šiek tiek vandens. Leiskite troškintis dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite kalmarus į pomidorų padažą ir atsargiai išmaišykite. Į verdantį vandenį įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir druskos. Virkite spagečius, kol jie taps "Aldente". Spagečiai visiškai išvirs keptuvėje, o kai bus paruošti, patiekite patiekalą.
Kategorijos