Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su krevetėmis ir midijomis
Jūros gėrybės yra labai neįprastas ingredientas, kuris ne visiems patinka. Tačiau jas derindami su spagečiais galite gauti įdomų patiekalą, kuris labai garsus Sicilijos ir Sardinijos salose, kur patiekiamas su sepijomis, moliuskais ar omarais. Šiame recepte siūloma vartoti mūsų miestuose labiau paplitusias ir prieinamas krevetes ir midijas - tai puikus priedas prie vakarienės su spagečiais, kuris suteiks patiekalui malonaus aromato ir pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Nulupkite krevetes ir sudėkite jas į keptuvę, įkaitintą su šaukšteliu aliejaus. Į keptuvę sudėkite midijas. Pagal skonį įberkite česnakų pipirų ir kepkite jūros gėrybes, kol iškeps. Išjunkite ugnį, suberkite smulkintas petražoles ir palikite, kad prisitrauktų.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Pasūdykite vandenį puode ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir supilkite makaronus. Virkite juos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol bus paruošti. Skirtingų gamintojų makaronų virimo laikas gali skirtis.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Sudėkite virtus spagečius į jūros gėrybes ir gerai išmaišykite. Palikite patiekalą šiek tiek pastovėti, kad susimaišytų ingredientų skoniai.
Kategorijos