Publikavimo data: 2025-08-18
Spagečiai su mėsos kukuliais pomidorų padaže
Spagečiai su mėsos kukuliais pomidorų padaže yra klasikinis itališkas patiekalas, žinomas visame pasaulyje ir mėgstamas daugelio gurmanų. Pasigaminkite šių makaronų, kad skaniai ir sočiai pavalgytumėte. Mėsos kukuliai gali būti ruošiami iš jautienos, kiaulienos faršo, galite naudoti paukštieną arba jų mišinį. Kukuliai turėtų būti iš anksto apkepti, o tada troškinti pomidorų padaže ir dėti ant išvirtų makaronų. Paruoštą patiekalą patiekite karštą, papuoštą tarkuotu sūriu ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Mėsą, vieną svogūną, vieną česnako skiltelę, džiūvėsėlius, kiaušinį, 0,5 šaukštelio druskos sudėkite į blenderio dubenį ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus ir kepkite juos ant 1 valgomojo šaukšto įkaitinto augalinio aliejaus iš skirtingų pusių 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Puode su 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies 3 minutes pakepinkite likusį svogūną ir česnaką, suberkite druską, muskatą, pomidorų pastą, juoduosius pipirus ir susmulkintus pomidorus. Virkite 5 min. Padažą perkelkite į mėsos kukulius, įpilkite pusę puodelio vandens ir uždengę dangčiu troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite makaronus. Spagečius 7 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite makaronus į didelę lėkštę, apipilkite pomidorų padažu ir išdėliokite mėsos kukulius.
Kategorijos