Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su midijomis pomidorų padaže
Klasikinis spagečių gaminimo būdas - virti al dente: taip makaronai išsaugo visas naudingąsias savybes, taip pat tankumą ir tvirtumą. Norėdami išvirti spagečius iki tobulumo, sumaišykite juos su padažu ir virkite 2-3 minutes - taip niuansai ir skoniai susimaišys, o patiekalas įgaus ryškų, subalansuotą skonį. Padažas su midijomis puikiai papildys spagečius. Atminkite, kad midijas reikia virti greitai, kitaip jos praras savo švelnią konsistenciją.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Įberkite druskos. Virkite spagečius 8 minutes, kol jie taps al dente. 3 valgomuosius šaukštus vandens supilkite į puodelį, o likusį vandenį nusunkite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite česnaką ir 1-2 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Išimkite česnaką. Į aliejų sudėkite pomidorų minkštimą ir kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite spagečius su midijomis. Į padažą supilkite midijas, druską, citrinos sultis, Viduržemio jūros regiono žoleles, pipirus ir vandenį nuo spagečių. Troškinkite 3-4 minutes. Sudėkite spagečius su padažu, gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 3 minutes.
Kategorijos