Publikavimo data: 2024-06-08
Spagečiai su mocarela
Svarbi šio patiekalo sudedamoji dalis - pusiau kietas mocarelos sūris, kuris yra švelnaus kreminio skonio. Mocarela išryškina saldų vyšninių pomidorų skonį. Sūris lengvai ir gana greitai išsilydo, todėl gaminant patiekalą sutaupoma šiek tiek laiko. Mocarelos naudojimo gaminant maistą privalumas yra mažas jos kaloringumas, palyginti su kitais sūriais: tik 224-250 kcal 100 g sūrio.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Į vandenį įberkite 1 šaukštelį druskos, užvirinkite ir sudėkite spagečius. Maišydami virkite pagal pakuotės nurodymus, kol jie bus al dente, t. y. nepakankamai išvirs, apie 2-3 minutes. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Troškinkite vyšninius pomidorus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite vyšninius pomidorus, pomidorų pastą, 1 šaukštelį druskos ir išmaišykite. Maišydami troškinkite 5-7 minutes. Supilkite pieną, išmaišykite ir troškinkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Sumaišykite spagečius, troškintus vyšninius pomidorus, sviestą ir mocarelą. Palaukite, kol sūris išsilydys, ir vėl sumaišykite.
Kategorijos