Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su rikota
Spagečiai su rikota - receptas tiems, kurie mėgsta makaronus, bet bijo priaugti svorio. Tikri itališki spagečiai iš kietųjų kviečių turi mažai kalorijų. O rikota yra vienas sveikiausių sūrių. Jį sudaro išrūgų baltymai, kuriuose gausu fosforo, vitaminų A, B ir cinko. Iš viso 100 g produkto yra 25 % kalcio paros normos. Pomidorų ir petražolių žalumynai padės patiekalą dar labiau pripildyti vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinį patiekalo pagrindą. Užvirinkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos. Kai skystis užvirs, sudėkite spagečius ir virkite, kol jie bus paruošti. Apytikslė virimo trukmė - 7-9 minutės. Kai jie bus paruošti, nusunkite skystį.
Žingsnis 2
Paruoškite rikotos padažą. Į gilų dubenį sudėkite rikotą, susmulkintas petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir šiek tiek skysčio, likusio nuo spagečių virimo. Išmaišykite, kad gautųsi kreminė konsistencija.
Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų pagrindą ir sumaišykite produktus. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite pomidorus ir kepkite apie 3 minutes. Tada sudėkite spagečius, supilkite padažą ir išmaišykite.
Kategorijos