Spagečiai su rikota pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Spagečiai su rikota

Spagečiai su rikota - receptas tiems, kurie mėgsta makaronus, bet bijo priaugti svorio. Tikri itališki spagečiai iš kietųjų kviečių turi mažai kalorijų. O rikota yra vienas sveikiausių sūrių. Jį sudaro išrūgų baltymai, kuriuose gausu fosforo, vitaminų A, B ir cinko. Iš viso 100 g produkto yra 25 % kalcio paros normos. Pomidorų ir petražolių žalumynai padės patiekalą dar labiau pripildyti vitaminų.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spagečiai su rikota Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinį patiekalo pagrindą. Užvirinkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos. Kai skystis užvirs, sudėkite spagečius ir virkite, kol jie bus paruošti. Apytikslė virimo trukmė - 7-9 minutės. Kai jie bus paruošti, nusunkite skystį.

Žingsnis 2

Spagečiai su rikota Žingsnis 2
Paruoškite rikotos padažą. Į gilų dubenį sudėkite rikotą, susmulkintas petražoles, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir šiek tiek skysčio, likusio nuo spagečių virimo. Išmaišykite, kad gautųsi kreminė konsistencija.

Žingsnis 3

Spagečiai su rikota Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų pagrindą ir sumaišykite produktus. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite pomidorus ir kepkite apie 3 minutes. Tada sudėkite spagečius, supilkite padažą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos