Spagečiai su špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Spagečiai su špinatais

Spagečiai su špinatais - tai patiekalas, kuris tikrai patiks savo sodriu skoniu ir ryškia spalva. Jis paruošiamas greitai ir paprastai. Tačiau yra vienas niuansas - špinatų lapus reikia 2-3 valandas pamirkyti šaltame vandenyje, kad jie taptų elastingi. Grietinėlės padažas patiekalui suteiks papildomų skonio niuansų. Jei norite dietinio varianto, naudokite neriebią grietinėlę arba ją pakeiskite natūraliu graikišku jogurtu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spagečiai su špinatais Žingsnis 1
Paruoškite špinatus. Špinatų lapus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 1-2 minutes. Tada perliekite šaltu vandeniu, nuspauskite ir supjaustykite juostelėmis.

Žingsnis 2

Spagečiai su špinatais Žingsnis 2
Paruoškite spagečių padažą. Špinatus sudėkite į smulkintuvą, supilkite 0,5 puodelio grietinėlės, suplakite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto, ištirpinkite. Suberkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, kepkite 2-3 min.

Žingsnis 3

Spagečiai su špinatais Žingsnis 3
Sudėkite špinatus ir prieskonius. Sudėkite špinatų mišinį, muskatą, Viduržemio jūros regiono žoleles ir druską. Troškinkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nereikia uždengti dangčiu. Palaukite, kol šiek tiek sutirštės, ir išjunkite ugnį.

Žingsnis 4

Spagečiai su špinatais Žingsnis 4
Kol verda padažas, paruoškite spagečius. Spagečius virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens apie 7-9 minutes. Tikslią virimo trukmę rasite ant pakuotės. Išimkite į sietelį ir leiskite nusausinti.

Žingsnis 5

Spagečiai su špinatais Žingsnis 5
Spagečius sumaišykite su padažu. Sudėkite spagečius į gilų dubenį, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos