Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su špinatais
Spagečiai su špinatais - tai patiekalas, kuris tikrai patiks savo sodriu skoniu ir ryškia spalva. Jis paruošiamas greitai ir paprastai. Tačiau yra vienas niuansas - špinatų lapus reikia 2-3 valandas pamirkyti šaltame vandenyje, kad jie taptų elastingi. Grietinėlės padažas patiekalui suteiks papildomų skonio niuansų. Jei norite dietinio varianto, naudokite neriebią grietinėlę arba ją pakeiskite natūraliu graikišku jogurtu.
Žingsnis 1
Paruoškite špinatus. Špinatų lapus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 1-2 minutes. Tada perliekite šaltu vandeniu, nuspauskite ir supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite spagečių padažą. Špinatus sudėkite į smulkintuvą, supilkite 0,5 puodelio grietinėlės, suplakite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto, ištirpinkite. Suberkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, kepkite 2-3 min.
Žingsnis 3
Sudėkite špinatus ir prieskonius. Sudėkite špinatų mišinį, muskatą, Viduržemio jūros regiono žoleles ir druską. Troškinkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nereikia uždengti dangčiu. Palaukite, kol šiek tiek sutirštės, ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 4
Kol verda padažas, paruoškite spagečius. Spagečius virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens apie 7-9 minutes. Tikslią virimo trukmę rasite ant pakuotės. Išimkite į sietelį ir leiskite nusausinti.
Žingsnis 5
Spagečius sumaišykite su padažu. Sudėkite spagečius į gilų dubenį, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos